Share

Почитат Маестро Никола Гюзелев в Павликени

вторник, 14 май, 2019, 12:52ч.


Nicola Ghiuselev. Никола Гюзелев.

В памет на Маестро Никола Гюзелев
За 5 г. от смъртта и 83 г. от рождението през 2019 г.

Събития:
– Концерт в памет на на Маестро Никола Гюзелев и връчване на Международната награда ”Никола Гюзелев” за изпълнители в оперното и изобразителното изкуство, на 23 юни 2019г. в Зала България със Софийска Филхармония, Филхармоничен хор ”Светослав Обретенов” и диригент M° Серджо Олива. Под партонажа и с подкрепата на Министерството на културата, на БАН, на Община Павликени, на Италианското посолство и Италианския културен институт в София.

– Откриване на изложба и концерт в Историческия музей в гр. Павликени, на 24 юни 2019г. под патронажа и с подкрепата на Кмета на Община Павликени и на Директора на Исторически музей Павликени.

– Откриване на изложба с картини на прочутия български певец и артист Никола Гюзелев в Галерия Лукс в Рим, Трастевере (Lux Gallery, Roma) на 12 октомври 2019г. предхождаща концерт на 17 октомври 2019г. с негови наградени ученици, лауеати на Международната награда ”Никола Гюзелев” 2019г. в рамките на Биенале Артемидия в Рим. Под патронажа и с подкрепата на Българските посолства в Рим и към Св. Перстол, на българския културен институт, на Министерството на културата.
– Концерт и изложба в памет на Никола Гюзелев в Българския културен център в Лондон, с подкрепата на Българското посолство и Българския културен институт, на 31 октомври 2019г.
– Официално откриване на постоянен кът, посветен на Никола Гюзелев в Историческия музей на Павликени. Концертна програма, на 15 ноември 2019г. под патронажа и с подкрепата на Кмета на Община Павликени и на Директора на Исторически музей Павликени.
– Концерт в памет на Никола Гюзелев в РКИЦ, 6 декември 2019г.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Румен Гечев: „Политическите решения в ЕС следва да са съобразени с икономическите последствия за държавите-членки“

Кандидатът за евродепутат Румен Гечев и народният представител Явор Божанков от „БСП за България“ се срещнаха с ръководството на „Захарни...

Затвори