Share

Почистват наноси под моста на р. Белица в село Нацовци

понеделник, 30 Юли, 2018, 18:18ч.


5 (12)

Започна почистване от наноси, заклещени под моста на река Белица във великотърновското село Нацовци. Премахването на заклещените клони и стволове на дървета ще приключи до края на деня, а възложената от Община В. Търново дейност се извършва със специализиран автокран.

Заради нерегламентирана сеч край коритото на притока на р. Белица в землището на с. Войнежа, останки от дървета са създали тапа пред моста в селото и за кратко в съботния ден съоръжението е било залято от рекичката. Веднага след отдръпването на водата наносите са премахнати. Същата ситуация се е повторила и в неделния ден, когато отново е била привлечена строителна техника за почистване на клоните и стволовете.

Комисия следи състоянието на всички мостове над реките и притоците им, преминаващи през територията на община Велико Търново. Обходите ще продължат през целия ден.

Около 2 метра е нивото на р. Янтра в кв. „Чолаковци“, където критичната стойност е 6,50 метра. 0,9 метра е нивото на р. Белица в Килифарево при критична стойност 3,80 м. Телеметрична система със съвременни сензорни устройства следи движението на водите на двете реки в реално време.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Популярен туристически гид от Мароко стана посланик на Велико Търново

Един от най-популярните туристически гидове от Мароко и директор на голяма международна агенция стана посланик на културния туризъм във Велико…

Затвори