Share

Посолството на Франция отличи Община Павликени за устойчиво управление на водите

четвъртък, 12 Окт., 2017, 09:27ч.


22449459_1501356473277453_2010045774_o-1

Община Павликени беше избрана за победител в конкурса “Екообщина”, организиран от Френското посолство в България. Община Павликени е класирана първа в категорията “Устойчиво управление на водите – община с население над 10 000 жители”.

Церемонията по връчване на статуетките се проведе във Френския институт в София, в присъствието на министъра на околната среда и водите, министъра на регионалното развитие и благоустройството, както и кметове на отличените общини.

Домакинът на церемонията, посланикът на Франция Ерик Льобедел връчи на инж.Емануил Манолов приза, за да отличи ангажираността на Община Павликени за образцовите инициативи, които са организирани.

Кметът на община Павликени припомни, че в общинския център е подменена близо 1 /2  от водопроводната мрежа. Отпадните води вече се събират и пречистват, благодарение на новата ни пречиствателна станция за отпадни води с довеждащ колектор. Общо почти 35 млн.лв. са инвестирани във ВиК сектора в града.

Конкурсът „Екообщина“ е плод на споделена от Франция и България амбиция: за действия при хоризонтален подход и в партньорство с цел общините да бъдат насърчени за изпълнението на образцови проекти в сферата на устойчивото развитие. Конкурсът извежда на преден план ангажираността на българските общини, икономически двигател на страната, в изброените области, които съответстват на четирите категории на конкурса: „Устойчиво управление на водите“, „Устойчиво управление на битовите отпадъци“, „Устойчива мобилност“ и „Енергийна ефективност на сградите“.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Явор Божанков: „Управляващите да признаят публично, че ремонт на пътя в с.Първомайци няма да има“

„Днес е крайно време  управляващите да признаят  пред хората публично, че цялостна рехабилитация на пътя между с.Първомайци, Поликраище и Горна…

Затвори