Share

Посланикът на Република Азербайджан в България Н. Пр. Наргиз Гурбанова гостува на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”

понеделник, 20 Мар., 2017, 14:37ч.


DSC06590

На 20 март 2017 г. на посещение във Великотърновския университет бе извънредният и пълномощен посланик на Република Азербайджан в България Н. Пр. Наргиз Гурбанова. Тя беше заедно с проф. Нурлана Алиева, ректор на Славянския университет в Баку. Посещението е част от редица събития, посветени  на 25-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между Азербайджан и България, както и лекция на същата тема от проф. Нурлана Алиева пред студенти от Великотърновския университет.

DSC06556

Преди публичната лекция проф. д-р Христо Бонджолов се срещна с Н. Пр. Наргиз Гурбанова и с проф. Нурлана Алиева. Те обсъдиха бъдещото сътрудничество между Великотърновския университет и  Славянския университет в Баку, където също се изучава български език, а от 2004 г. действа и Център за български език и култура. Предвижда се обмен на студенти и преподаватели; участие в международни прояви и съвместни проекти; съдействие от страна на Великотърновския университет за обучението по български език, както и осигуряване на литература и материали за изучаването на български език в Славянския университет. В тази връзка проф. д-р Христо Бонджолов направи дарение от книги от Университетското издателство в областта на българския език и литература, българска история и култура за Центъра  за български език и култура в Славянския университет в Баку. Проф. Нурлана Алиева благодари за направеното дарение и изрази увереност, че сътрудничеството между двата университета ще бъде ползотворно и изпълнено със съдържание.

DSC06588

Публичната лекция на тема: „25-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между Азербайджан и България”, която проф. Нурлана Алиева изнесе на български език пред студенти и преподаватели от Великотърновския университет, предизвика голям интерес. Накрая високите гости почерпиха присъстващите с традиционни азербайджански сладкиши.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Весела Лечева: На 26 март всеки трябва да направи своя избор. Избор между политики, избор между личности, избор на път, по който ще върви страната ни

Ние предлагаме радикална промяна, за да има доходи, сигурност и справедливост за всички Много хора ме питат какво ще направим,…

Затвори