Share

Посланикът на Малтийския орден дари линейка на болницата в Павликени

понеделник, 29 февр., 2016, 17:12ч.


DSC_0344

Ключовете на линейка – дарение за общинската болница в Павликени връчи днес посланикът на Суверенния военен орден на св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта – н.пр. д-р Камило Дзуколи на директора на лечебното заведение Ренета Кръстева.

Оборудваната линейка беше представена по време на официална церемония днес. На събитието присъстваха кметът на община Павликени инж.Емануил Манолов, председателят на ОС Павликени – Ваня Антонова, кметът на община Сухиндол – инж. Пламен Чернев; комисар Виторио Салвати от мисията на Малтийския орден, заместник ръководителя на мисията на Малтийския орден в България Богдан Паташев, Момчил Баев от Национална пациентска организация и Деян Колев от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе”.

„Този малък дар се роди в хода на един разговор с цар Симеон, че имаме една линейка на разположение. Решихме, че трябва да я дадем в Павликени. Надявам се да са по-малко пациентите, които имат нужда от нея“, обърна се към присъстващите н.пр. Камило Дзуколи. Той припомни, че Малтийският орден има над 900-годишна история на дарителство в Европа и поддържа дипломатически отношения с България от 20 години насам.

„Получаването на днешното дарение – линейка е навременен жест, който оценяваме високо и с голяма благодарност. На първо място тя е насочена към Малтийския орден, който направи дарението. Трябва да споделя и името на Симеон Сакскобургготски, който има активна роля в осигуряването на това дарение. Благодаря на Националната пациентска организация и на център „Амалипе“ за координацията на местно ниво“, каза в приветствието си директорът на МБАЛ Ренета Кръстева.

Своята благодарност към дарителите отправи и кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов. „Много лесно Вие може да се убедите колко присърце приемаме ние в Павликени нашата общинска болница. В последните години общината оказва помощ не само чрез пряко финансиране, но и с разписването и кандидатстването за проекти. С цената на лишения от бюджетите ни за 2014 и за 2015 година бяха отделени средства, с които да бъде закупен един един изключително нужен компютърен томограф. За да бъде възможно това с отказахме от инвестиции в други важни инфраструктурни обекти, само и само здравеопазването в Павликени да бъде на високо ниво. Мисля, че усилията ни в тази посока са налице“, каза градоначалникът. Към всички медици той потвърди ангажимента си за подкрепа и  стабилизиране на МБАЛ-Павликени, която мисия Община Павликени следва вече пета поредна година.

„Българската държава и Малтийският орден имат много дълга съвместна история. Аз се радвам, че благото дело на Малтийския орден достигна и до този край на страната“, каза Момчил Баев от Националната пациентска организация.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Деца връчиха на Даниел Панов мартенски подарък

Малчугани от Детска ясла „Мечо пух” във Велико Търново изненадаха кмета Даниел Панов с личен дар за Баба Марта, специално...

Затвори