Share

Посланикът на Белгия впечатлен от В. Търново и Arbanassi summer music

петък, 11 Авг., 2017, 16:25ч.


IMG_6130-69

На втория концерт от програмата на Летния фестивал на класическата камерна музика  Arbanassi summer music присъства посланикът на Кралство Белгия в Република България Негово Превъзходителство  Франсоа Бонтан.

Посланикът беше със сина си на частно посещение, но въпреки това  участва и в работна среща. Негово Превъзходителство предварително се е информирал за фестивала от платформата на“Европа на фестивалите – фестивалите на Европа“/ EFFE/. Знае, че това е един от 100-те най-добри музикални фестивали в Европа и е особено горд с този факт.

Посланикът е поел ангажимент да предприеме срещи и да проведе разговори, за да привлече за спонсори белгийски фирми, които работят в България.

Франсоа Бонтан е останал очарован и пленен от музиката в средновековната църква и е настоял отсега да му бъдат запазени билети за концертите през 2018 г.

Посланикът е акредитиран в България от скоро. Разгледал е част от забележителностите на Арбанаси и Велико Търново и е много приятно изненадан и искрено впечатлен от “богатство, което имате“.

През втората вечер на Arbanassi summer music звуча музика на Йохан Себастиан Бах. За първи път в програмата на фестивала е изпълнена барокова музика. Публиката бе два пъти повече от столовете, поставяни бяха допълнителни места и в галерията на църквата.Сред публиката имаше слушатели и зрители от 9 държави.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Васи Василева от студио „Румина“ с нова награда от музикален конкурс

Василена Василева (11 г.), възпитаник на студио „Румина“ при Военен клуб В. Търново, се завърна с трета награда от първото…

Затвори