Share

Посетители от великотърновска област са в Европейския парламент в Брюксел по покана на евродепутата Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП)

сряда, 5 Дек., 2018, 09:25ч.


IMG-20181204-WA0050
Част от групата са и ученици, преминали за пореден по стъпките на Ботевата чета

Посетители от Великотърновска област са в Европейския парламент в Брюксел по покана на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, която има информационен офис в старата столица.

В групата са част от учениците, които за поредна година се включиха в Националния поход „По стъпките на Ботевата чета“, благодарение финансовата подкрепа на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Поканата за посещението в Брюксел дойде малко след завръщането на участниците от значимото събитие. Тя е в знак на уважение към родолюбието на младите хора и бе отправена по време на среща във В. Търново между тях и Цветанов, на която присъства и Ева Майдел.

По нейна покана, на посещение в Брюксел в момента са и представители на местната власт от Велико Търново, Лясковец, Горна Оряховица и Елена, начело със зам.-кмета на старата столица Снежана Данева, както и студенти, преподаватели и предприемачи от областта. Те ще се запознаят с работата на европейските институции в Брюксел от 3 до 5 декември 2018г.
„Велико Търново е един от градовете, в който осъществяваме най-много инициативи и е удоволствие да поканя част от приятелите ни в Брюксел. Говорихме открито за предизвикателствата пред Европа и всички сме на мнение, че заедно страните от ЕС могат да предложат по-добри решения, отколкото по отделно. Надявам се посещението им е подобрило разбирането им за функционирането на европейските институции и работата на българските депутати като техни представители.“ Това заяви по повод срещата Ева Майдел.

Групата от Велико Търново, Горна Оряховица, Елена, Лясковец и Свищов ще се запознае с работата на Европейския съюз и ролята на Европарламента. Сред посетителите са и победители от конкурса за есе на Юридическия факултет на Великотърновстия университет, който се провежда под патронажа на Ева Майдел.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Близо 30 студенти на ВТУ ще получат стипендии по случай студентския празник

На 5 декември 2018 г. от 11,00 ч. в аулата на Великотърновския университет ще се проведе тържественото събрание по случай…

Затвори