Share

Поликраище посреща гости за Празника на плодородието

вторник, 5 Сеп., 2017, 18:04ч.


DSC_0209

На 9 септември (събота) Поликраище ще бъде домакин на ХI Празник на плодородието „Ден година храни”. Началото ще бъде дадено в 09.00 ч. на открита сцена в центъра на. Празникът се организира от настоятелството на НЧ „Развитие -1884“ и кметство Поликраище.
Празникът на плодородието „Ден година храни“ популяризира българските традиции свързани с кулинарната култура – оригиналните български сортови семена и изделия, съчетани в българската обредност с народните танци – ярък израз на националните ни характер и култура. Гостите на празника ще имат възможност да видят изложба на земеделска продукция на местни земеделски производители и пчелари. Ще бъде подредена и експозиция на обреден хляб.

Празничната програма предвижда още конкурс-надиграване на клубове за народни хора, както и фолклорна програма с участието на местни и гостуващи самодейни състави. Празникът предоставя възможност за творческа изява чрез надпяване, надсвирване и надиграване на любители от всички възрасти.

И тази година гостите и участниците в празника ще имат възможността да опитат от традиционната за Поликраище градинарска чорба.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Третата си стихосбирка представи горнооряховчанката Таня Мезева

Своята трета стихосбирка представи пред почитателите на мерената реч горнооряховчанката Таня Мезева. Приятели от цяла България и почитатели на творчеството…

Затвори