Share

Поход „По пътя на четата на поп Харитон и Бачо Киро“ ще се проведе на 13 май в Павликени

четвъртък, 11 май, 2017, 16:00ч.


pavlikeni

Традиционният туристически поход „По пътя на четата на поп Харитон и Бачо Киро“ ще се проведе на 13 май. Община Павликени е един от организаторите, заедно с Община Дряново, кметствата в Бяла Черква, Михалци и Мусина, Туристическите дружества „Бачо Киро“ – Дряново и „Росица“ – Павликени и Общински комитет „Васил Левски“ – Дряново.

Походът е посветен на 141-годишнината от Априлското въстание и битката на четата в Дряновския манастир и се провежда за 65-ти път.

В 8:30ч. участниците в похода ще се съберат пред паметника на Бачо Киро в центъра на град Бяла черква. Те ще бъдат приветствани от кмета на възрожденския град и ще разгледат Историческия музей. После туристите ще се отправят към селата Михалци, Мусина, Ново село и Пейна.

Пешеходният поход ще пристигне в Дряновския манастир около 17:00, където ще бъде посрещнат от кметовете на двете общини Павликени и Дряново. С възстановка на битката, панахида за загиналите, културно-музикална програма и тържествена заря ще продължи честването.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Новият областен управител на Велико Търново проф. Любомира Попова встъпи в длъжност

Новият областен управител на Велико Търново проф. Любомира Попова встъпи в длъжност. Днес тя бе посрещната в Областна администрация от…

Затвори