Share

Подготвят Осми песенен фест в Драгижево

сряда, 10 май, 2017, 12:15ч.


анонс Драгиж.

За осми пореден път читалище „Развитие-1894”, село Драгижево ще бъде домакин на Общински преглед на песенното самодейно изкуство. Форумът се организира от Община Лясковец и местното читалище и винаги се провежда през месец май, когато е и празникът на селото.

Основна цел на Общинския преглед е да се съхрани, развива и популяризира българския фолклор и местното самодейно изкуство. Осмото издание на Общинския преглед ще се състои на 13 май 2017 година /събота/ от 10 часа в салона на читалището. От 2017 година прегледът ще бъде с конкурсен характер и изпълненията ще се оценяват от тричленно професионално жури с председател доц. Митко Димитров –  преподавател във ВТУ.

Осмият общински преглед на песенното самодейно изкуство ще даде възможност за изява на всички певчески фолклорни формации на територията на община Лясковец, които ще бъдат оценявани в категории певчески състави за обработен фолклор и камерни формации.

Гост-изпълнител на празника ще бъде Младежка самодейна танцова група „Добридялски мераклии”.

 

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
3850 л. нелегален алкохол разкриха митнически служители от Митница Свищов

Служители от митническа мобилна група от ЦМУ на Агенция „Митници" откриха 3850 литра нелегален алкохол в складово помещение в индустриалната…

Затвори