Share

По червен килим в Лясковец мина десети по ред випуск

петък, 25 май, 2018, 20:21ч.


IMG_3799 IMG_3800 IMG_3805 IMG_3759 IMG_3780 IMG_3786 IMG_3794 IMG_3796

По червена пътека Лясковската общественост изпрати своите тазгодишни абитуриенти. Випуск 2018 в Лясковец завърши СУ „Максим Райкович” с две паралелки – профилирана „Природоматематически профил – математика, информационни технологии и география” и „Общообразователна” паралелка. Въпреки дъжда, младите хора не се изплашиха от лошото време и се събраха на централния площад, за да се сбогуват с родното училище, с учителите и с родния град. За десета поредна година тържествено в Лясковец момичета и момчета биват изпращани по червения килим – символ на надеждите, сбъднатите мечти и щастието. Традицията поставиха випускниците през 2009 година и оттогава този ден се превръща в общоградски празник.

На централния площад „Възраждане” за десети път пристигнаха шумно луксозни автомобили, а пространството пред откритата сцена се изпълни с граждани, които искаха да видят красивите абитуриенти. Любопитни лясковчани се бяха събрали около огражденията, за да проследяват пристигането на порасналите момичета и момчета. Под звуците на „Един неразделен клас”, „Приятели”, „Клетва”, „Нашият град”, „След 10 години”, на сцената се качиха довчерашните два 12-ти класа и техните класни ръководители Росица Петрова и Димитър Григоров. Цветя и плакети за спомен им връчваше кметът д-р Гецова, а после дойде ред и на последните напътствия и пожелания, на много усмивки и овации. След поздравленията от кмета на Общината д-р Гецова и от директора Даниела Арабаджиева, последни думи от името на всички абитуриенти произнесе и Павел Русев, който благодари за хубавите години, които са преживели заедно в гимназията, за добрите учители и за приятелите, които са срещнали в училище.

Много снимки за спомен под арката и пред читалището с учители, с кмета, с познати, запечатаха щастието на випускниците, а броенето до 12 и радостните възгласи огласиха целия площад.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Над 400 абитуриенти бяха изпратени тържествено във Велико Търново навръх 24 май

Общо 812 зрелостници дефилират в две поредни вечери в Старата столица   Във вечерните часове на Деня на българската просвета,…

Затвори