Share

По искане на Районна прокуратура задържаха мъж за поредно шофиране след употреба на алкохол и без правоспособност

петък, 11 Авг., 2017, 10:32ч.


court

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 35-годишен мъж за шофиране след употреба на алкохол и без правоспособност.

По незабавно производство, водено от прокуратурата Йордан К. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 08.08.2017 г. в гр. Килифарево, общ. В. Търново, управлявал лек автомобил „Мазда 121”, с концентрация на алкохол в кръвта 1,80 на хиляда, установено по надлежния ред – с техническо средство „ Алкотест Дрегер 7410+“, след като бил осъден с влязло в сила на 14.03.2017 г. определение за одобряване на споразумение на Районен съд град В. Търново за същото деяние – престъпление по чл. 343 б, ал. 2 вр. ал. 1 от НК.

Той е обвиняем и за това, че по същото време и място управлявал лек автомобил без съответното свидетелство за управление, в едногодишен срок от наказването му по административен ред с влязло в сила на 25.02.2017 г. наказателно постановление за управление на МПС без съответно свидетелство за управление – престъпление по чл. 343 в, ал. 2 от НК.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, за които е привлечен като обвиняем. Съществува реална опасност да извърши друго престъпление или да се укрие.

Йордан К. е осъждан, като последното му наказание лишаване от свобода за престъпления по чл. 343б от НК е изтърпял на 04.08.2017 г. Четири дни по-късно отново извършва същото нарушение. Поради това съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо лицето.
Определението на Районен съд – В. Търново подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
10 месеца затвор за опит за кражба на гориво от румънски ТИР

Десет месеца лишаване от свобода за опит за кражба на гориво от румънски ТИР ще изтърпи 32-годишен мъж, сред одобрено…

Затвори