Share

Певици от Мерданя успешно закриха творческия сезон

сряда, 26 Окт., 2016, 09:16ч.


merdanski-pewici

Ръководителката на Група за обработен фолклор „Авлига” при мерданския клуб на пенсионера и инвалида „Надежда” се похвали с успешно приключване на творческия сезон.

През изминалите месеци мерданските певици се сдобиха с не малко престижни отличия, които са удовлетворение за положения труд, морална награда за усилията и отдадеността им на песенното изкуство – два сребърни и три златни медала. Тазгодишният триумф на певиците от Лясковско е от летните участия в Националния шампионат по фолклор и от Световната купа по фолклор във Велико Търново, където имат завоювани сребърни медали. Съставът печели и грамота за отлично представяне в Националния събор на пенсионерските състави – „Беклемето-2016” и първо място на художествения ръководител маестро Цветанка Христова за най-добра обработка на представените песни. Първо място печелят и в Китен – оттам имат І-ва степен Лауреат на XІІІ Международен фолклорен фестивал „Евро фолк – Черно море 2016”.

Последното им, най-скорошно отличие е също от много престижен певчески форум. Сладкогласните певици, под ръководството на Цветанка Христова се включиха в XVІ фолклорен фестивал „С песните на Билчин юнак през вековете”, провеждащ се ежегодно в Гурково. От явилите се 38 състава от различни области на България, журито е определило лясковската група като най-добра и заслужено „Авлига” е удостоена със златен медал, парична премия и грамота. С това поредно отличие самодейният състав от Мерданя успешно приключи творчески сезон 2015-2016 година. След кратка почивка, заредени с нови сили, певиците ще започнат да работят по следващия творчески сезон, за да представят все така достойно своето родно село Мерданя и Община Лясковец.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Училище за родители в Mall В. Търново

През първите три месеца от живота си, бебетата се адаптират към външния свят. В този период вие можете да им…

Затвори