Share

Певец от В. Търново с второ място на международен фестивал

неделя, 25 юли, 2010, 23:57ч.


starGrad4

Възпитаникът на студио „Румина” Пламен Борисов спечели втора награда в престижния международен фестивал „Faces of Friends” в молдовския град Кагул, съобщава „Дарик”. 18-годишният великотърновец участва в конкурсната програма на фестивала с българската песен „Почти забравена любов” на Васил Найденов и хита на Backstreet Boys – “Incomplete”.

По традиция на откритата сцена в Кагул, пред 10-хилядна публика, всяка година се представят лауреати от други международни конкурси и това прави конкуренцията неимоверно голяма.

Малката разлика в баловете на челната тройка не позволи на журито да присъди гран при, тъй като регламентът изисква явно превъзходство на победителя и максимални оценки и в двете конкурсни вечери.

Първата награда бе спечелена от победителя в международния телевизионен конкурс „Восточный базар” Елдар Зейдлаев от Украйна. Второто място извоюва българският участник Пламен Борисов, а третото – финалистката в „Music Idol – Italia” – Марина Кудалб.

На сцената в Кагул мериха сили изпълнители от Русия, Украйна, Крим, Италия, Румъния, България и Молдова.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
МОСВ обяви трета степен на опасност от обилни валежи в областта

За 17 области в страната е обявена "оранжева" - трета, от общо четирите степени на опасност поради очакваните обилни валежи...

Затвори