Share

Пет пъти повече участници в националната кампания “Да почистим България заедно” в Свищов

събота, 4 юни, 2016, 18:44ч.


13341999_1205569709488317_76856017_n
Тази година в мероприятието  взеха участие над 1400 деца и възрастни, в това число всички училища и детски градини на територията на град Свищов,  СА „Д. А. Ценов“, Център за социална рехабилитация и интеграция, Дневен център за деца с увреждания, Домашен социален патронаж, общинската администрация, голяма част от  кметствата в общината, както и жители на Община Свищов. През миналата година,  в почистването взеха участие 280 човека, а тази година участниците бяха 5 пъти повече, а именно 1470. От 42 маркирани места в община Свищов, доброволците събраха 28.1 тона.

В кампанията през 2015 година на територията на общината бяха събрани 33 тона, което с радост ни кара да мислим, че жителите на община Свищов пазят повече своите населени места, а грижата за отпадъците е на ниво. Организирането и участието в подобни инициативи, в голяма степен променя начина на мислене и поведение на хората, което води до постигане на самовъзпитание и нагласа към опазване на околната среда.

Именно с тази цел, общинска администрация се включи лично в почистването тази година. Служителите на Общината искаха да дадат личен пример и си избраха самостоятелен район в град Свищов. В квартал “Стоян Ников”, който е един от най-многолюдните квартали, те почистиха спортната площадка и тревната площ, на която спортуват и играят децата от квартала. За радост на всички, към екипа на Общината се присъединиха група деца, които с голям ентусиазъм помогнаха за почистването на детската площадка и бяха добър пример за своите връстници, а защо не и за много възрастни….

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
В. Търново се включи активно в кампанията „Да изчистим България заедно”

За поредна година Велико Търново се включи активно в доброволческата кампания „Да изчистим България заедно”, която се проведе в цялата…

Затвори