Share

Павликени реши: кокошката е преди яйцето!

понеделник, 30 Апр., 2018, 14:56ч.


IMG_0551

Публиката в Павликени реши: кокошката е преди яйцето. Така гласуваха участниците в петия Празник на яйцето, който се проведе в града. Местният фестивал се утвърди като знаково събитие в културния календар на античния и вечен град и събра тази година над 5000 души. Организатори на събитието са Община Павликени и фирма „Хайпро България“ ООД.

По традиция на празника имаше специална сцена с гост-звезда Гери-Никол, щандове на занаятчии, детски кътове и много атракции за посетителите в градския парк „Кирил Ракаров“.

Изненада за всички присъстващи и специален подарък към публиката беше появяването на младата поп-звезда EVA, която изпълни голяма част от хитовете си и подгря феновете за Гери-Никол.

30926756_2043015159287816_1637216045_o

Под мотото „Кокошката или яйцето” се проведе тази година фестивалът, който няма аналог в България. На специални талони всеки посетител можеше да даде отговор на въпроса. В края на деня всички талони бяха преброени от жури и стана ясно, че мнозинството са посочили кокошката. Сред участвалите в томболата един спечели телевизор, друг – смартфон, а още десетки награди бяха раздадени на публиката.

Кметът на Община Сухиндол Пламен Чернев се справи най-бързо с отделянето на белтъци от жълтъци. В играта участваха още Кольо Домеников – зам.-кмет на Община Левски, Георги Бянов – зам.-кмет на Община Стражица и домакинът – инж. Емануил Манолов.

Във втората надпревара, където трябваше да се обелят най-много яйца, спечели Ивета Кабакчиева – заместник областен управител.  Съревноваваха се още Павел Журавльов – ръководител на РКИЦ, Явор Божанков – народен представител, Христо Узунов – началник ВиК Павликени.

В естетската дисциплина за аранжиране на поднос с яйца се включиха инж. Анастасия Вачева – зам.-кмет на Община Павликени, Венеция Иванова – „БМ лизинг“ и д-р Милко Янакиев – Българска агенция по “Безопасност на храните”. Петя Чолакова – нач. отдел “Образование” в Община Левски се оказа най-голям майстор в аранжировката.

Кулинарният конкурс на изделия, приготвени от яйца отново впечатли всички участници в Празника на яйцето. Всички оценки в конкурса даваше жури с председател Иван Звездев.

Най-добро предястие с яйце според журито са създали в ПГАТ „Цанко Церковски“ с тяхната салата „Фантазия“. Първо място в категорията „Основно ястие“ отиде при екипа на магазин „Абсолют +“ с тяхното руло с прошуто и крема сирене. Маргарита Добрева от с. Мусина спечели приза за най-добър десерт за нейната пълнена торта – кошница. Ястията бяха подредени на маси близо до сцената и всеки можеше да ги разгледа.

Уникалното изложение на яйца от различни видове птици направиха от Зоокъта в Павликени. Кафез с 30 бели гълаба, които бяха пуснати на свобода също беше атракция за присъстващите. Мнозина си направиха и селфи с птиците нанду, които от десетина дни живеят в Зоокът Павликени.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Международен конкурс за вокална и инструментална музика “Звукът на времето”

Пети Международен конкурс за вокална и инструментална музика "Звукът на времето" 2018. Провеждащ се в два раздела: Вокални изпълнители и…

Затвори