Share

Павликени: празник в Детска градина “Слънце”

четвъртък, 17 май, 2018, 15:46ч.


DSC_9732

„Слънце грее над Европа“

   За втора поредна година на 16 май  в град Павликени се проведе Национален конкурс за детска творчество“Слънце грее“, иницииран от ДГ„Слънце“. Миналата година конкурсните работи в раздел рисунка,колаж и пластика бяха на тема“Слънце грее и пее“. Получиха се стотици творби,включиха се 45 детски градини и подготвителни групи ,носещи името на слънцето. Тази година темата на конкурсните работи бе „Слънце грее над Европа“. Нови приятели от различни области на България, в които детските градини и подготвителни групи носят името на слънцето се включиха.

Инициативата ни да съберем в нашия цветен и топъл град толкова много слънца на България е успешна –спечелихме запомнящи се приятелства,нови емоции и самочувствие, че даваме поле за изява не само на нашите деца да се представят на такова престижно събитие, а и на деца от цяла България, за които това участие и спечелените награди са трамплин към бъдещи успехи в изобразителното изкуството.

Тържествено с много аплодисменти – публиката, децата и родителите аплодират победителите. Кметът на града инж. Емануил Манолов връчва Почетния плакет на детето, чиято творба е оценена най-високо от авторитетното ни жури, съставено от международно известният художник–фотограф Цончо Балканджиев и  талантливите художници от град Павликени Пламен Петров и Мартин Петров. Специална награда подарява и директорът на ДГ “Слънце“ Грета Георгиева, като тя поощрява различната, изпълнена с нетрадиционни техники и материали творба.

Тя имаше привилегията и удоволствието да се конкурира с колеги от цялата страна и да спечели участие в Международен eTwinning контактен семинар в полската столица, на който разказа за идеите на инициатива“Слънце грее“, за мечтите на българските децата за мирен и слънчев живот и показа творбите им.

И тази година както е по стара българска традиция домакините от ДГ“Слънце“ Павликени посрещнаха, забавляваха, танцуваха и пяха за родителите и гостите си. Миналогодишният  благотворителен концерт бе фолклорен,а тази годишният е посветен на Европейското председателство на България и се наричаше “Слънце грее над Европа“. В него децата от шестте групи на ДГ “Слънце“представиха танци от Франция, Португалия, Австрия, Румъния, Италия и Русия. Завършихме с най-предпочитания и завладяващ наш посланик по целия свят – българския народен танц.

Показахме на обществеността от град Павликени и гостите от Плевен, Бургас, Благоевград, Пловдив, Казанлък и други села и градове, че всеки от нас носи семенцето на доброто,а дали то ще поникне зависи само от нас. Независимо от вярата, националността си и цвета на кожата,нас ни обединява стремежа за мир и добротворчество.

Нека всички, които живеем в Европа, се уважаваме, обичаме, да си помагаме и прощаваме.

      Материалът е подготвен от екипа на
ДГ “Слънце“ град Павликени с директор Грета Георгиева

DSC_9707

Наградените:

Категория – РИСУНКА

3 място за Карина Валентинова Курекова 6 години от ДГ №9 “Слънчице“ град Казанлък

2 място за Николет Светланова Димитрова 6 години от ДГ “Слънце“  град Павликени

1 място за Йоана Теодорова Бъчева 5 години от Пг “Слънчо“ на ДГ “Иглика“ в град Плевен

Категория – КОЛАЖ

3 място –не се присъжда

2 място –Колективна работа на деца от ПГ в ДГ “Свобода“ село Катуница, общ. Садово, обл. Пловдив

1 място за Петя Светославова Иванова от подготвителна група „Делфинчета“ на ДГ “Изгрев“ град Бургас

КАТЕГОРИЯ – ПЛАСТИКА

3 място –не се присъжда

2 място за децата от ПГ “Мечо Пух“ на ДГ “Слънце“ град Павликени

1 място за децата от група “Слънчице“ на ДГ “Осми март“ град Пловдив

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА НА ГОСПОЖА ГРЕТА ГЕОРГИЕВА – ДИРЕКТОР НА ДГ “Слънце“ за Дария Юлиянова Николова на 5 години от ДГ “Първи юни“ град Благоевград

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА НА КМЕТА НА ОБЩИНА ПАВЛИКЕНИ ИНЖ. ЕМАНУИЛ МАНОЛОВ за Дария Маринова Маринова на 4 години от ДГ “Слънце“ град Плевен

 

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Литургия за Спасовден събра българи и чужденци на върха на Царевец

Света литургия за големия църковен празник Възнесение Христово, популярен и като Спасовден, бе отслужена на върха на крепостта Царевец във…

Затвори