Share

Павликени отбеляза 181-ата годишнина от рождението на Васил Левски

сряда, 18 Юли, 2018, 14:20ч.


DSC_0027

С ритуал и поднасяне на цветя пред паметника-морена на Васил Левски в Павликени беше отбелязана 181-та годишнина от рождението на Апостола.

„Васил Левски е най-високият връх, до който сме се домогвали като народ, като колективна нравственост, образ на всичко възвишено и свято. Великите синове на България са много, но Апостолът имаше силата и куража да чертае бъдещето на нацията“, каза в официалното си слово кметът на община Павликени инж.Емануил Манолов. „Васил Левски е онази личност в бъгарската история, към която никога няма да позволим да се посегне и името му да бъде опетнено“, каза още градоначалникът.

Пред паметника на Васил Левски венци и цветя поднесоха кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов, председателят на Общински съвет – Павликени Ваня Антонова, представители на политически партии, детски градини, училища, Исторически музей – Павликени и признателни граждани.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автодиагностика във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Мъж вилня срещу бившата си жена, отнесе 1.5 г. затвор

Районна прокуратура – Велико Търново постигна осъдителна присъда за мъж, нарушил наложената му заповед за защита от домашно насилие. Той...

Затвори