Share

Първо място за самодейците от Царевец от фестивала „Фолклорна магия“ в Банско

понеделник, 15 юли, 2019, 12:53ч.


7
Клубът за народни хора „Фолклорен извор“ при Народно читалище „Светлина – Царевец 1927 “ – с. Царевец, община Свищов се завърна с първо място в категория „Дръж се земьо“, възрастова група над 18 г., от фолклорния фестивал „Фолклорна магия 2019“ – гр. Банско. Фестивалът се проведе от 12 до 14 юли и събра над 2000 участници от цяла България. Групата от свищовското село Царевец е създадена преди 6 години от ръководителя си Светлана Христова, която обединява любители на народните танци от гр. Свищов и с. Царевец с различни професии и възраст. Самодейците се подготвят и репетират в салона на Народно Читалище „Светлина – Царевец 1927“, в с. Царевец.

През годината ентусиастите взеха участие във фестивали в гр. Обзор, гр. Девин, гр. Белене, гр. Банско, с. Нов град, с. Морава и др. С представяните от тях различни народни хора в автентични народни носии, винаги завладяват публиката и се връщат с отличия и награди. Кулминацията в таз годишния сезон е фестивалът в гр. Банско „Фолклорна магия 2019“, където се представиха с автентичната Сухиндолска ръченица и танца „Чичово хоро“, по хореография на Явор Узунов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Нова награда ще бъде връчена на фестивала „Фолклорен извор 2019“

Съюзът на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) ще присъди награда на участник във „Фолклорен извор 2019“. Фестивалът ще се...

Затвори