Share

Първата китара на вашето дете: Кога, каква и защо

вторник, 12 юни, 2018, 12:51ч.


images

Ако детето ви вече посещава уроци по китара, значи е настъпил моментът за избор на инструмента

Децата проявяват своите интереси към музиката от най-ранна възраст. Те менят често предпочитанията си, но вие не трябва да им създавате пречки по пътя към осъзнаването на техните желания. Тоест, ако вашето момченце или момиченце иска да посещава уроци по китара, значи трябва да го насочите към съответната школа в града.

Ако вече сте го записали, вероятно се чудите кога то трябва да се сдобие с първия си инструмент. Моментът е настъпил, защото сега ще може да се упражнява и у дома. В началото вълнението е изключително голямо и детето няма да има търпение да се прибере, за да седне с китарата в ръка. То ще бърза да приложи наученото по време на часовете и ще подобрява уменията си с всеки изминал ден.

Вашата роля е да го стимулирате и да инвестирате в бъдещите му успехи, стига и вие самите да съзирате потенциала на наследника си.

Как да изберете китарата

Едно от основните правила гласи, че китарата трябва да е настроена по такъв начин, че да не създава трудности при свирене. Обърнете внимание на материала, от който е изработен инструментът. Това ще повлияе на неговите качества и удобството, което създава.

Избягвайте евтините акустични варианти, ако обстоятелствата изискват електрическа китара например. Така може да откажете прибързано детето от новите му занимания, далеч преди то самото да е загубило ентусиазма си. Трябва да различавате и кои изпълнения са удачни за класическа, акустична или електрическа китара. Не пропускайте да се информирате от преподавателя, или попитайте в магазина, когато решите да направите покупката.

Преценявайте и вида на струните – найлонови, метални. Едните не могат да бъдат заместители на другите.

Размерът на китарата е от съществено значение. Той се съобразява спрямо годините на детето. Ако не пасне, то може да не заеме правилна позиция и да се измъчи по време на свирене с нея. Тук не говорим само за липса на комфорт, но и за предизвикване на болки или изкривявания при детето.

Маркова китара или не

Робуването на скъпи марки не е добър съветник в случая. Компании, които не са толкова популярни, просто залагат на други свои предимства, не на реклами и натрапчиви маркетингови подходи. Освен това, което е и по-важният довод, никоя марка няма да направи от детето ви съвършения китарист, ако то самото няма талант и усет към музиката.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Ученик от СУ „Ценко Церковски“ в Полски Тръмбеш спечели националния конкурс за езикова ваканция в чужбина

17-годишният Никълъс Бринтнол спечели журито с оригинално есе на тема: „Езиковият лагер - ново приключение, нови хоризонти, много възможности“ Възпитаникът…

Затвори