Share

Отпуснаха 700 000 лв. – средствата за терена до Спортното училище!

сряда, 8 Авг., 2018, 17:17ч.


Sit1

Правителството отпусна средствата за изграждането на тренировъчното футболно игрище до Спортното училище във Велико Търново, съобщи кметът на града Даниел Панов. Инвестицията е за близо 700 000 лева и ще помогне за тренировъчния процес на близо 300 млади таланти от Велико Търново, Спортното училище и школата на „Етър”. Средствата са отпуснати с постановление на Министерския съвет след заседанието му на 1 август.

Игрището ще бъде със стандартни размери – 105/68 метра, а тревното покритие ще е изкуствено. Монтирана ще бъде ограда от плетена мрежа с височина 6 метра. Предвижда се също изграждане на съвременна дренажна система, както и на обходна алея около терена.

„Благодаря на правителството за подкрепата, която оказва както за Велико Търново, така и за много други български общини. Осигурените от републиканския бюджет средства са дейности, от които хората имат реална потребност. Благодаря и на народния представител от Великотърновски регион и председател на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов, който съдейства за осигуряването на финансиране”, коментира кметът на старата столица Даниел Панов.

Два инфраструктурни проекта на Община Велико Търново получават финансиране от републиканския бюджет след разговори между кмета Даниел Панов и представители на изпълнителната власт. 2,5 милиона лева осигурява правителството за нов път към дква квартала – „Бузлуджа” и „Зона В”, и за терена до Спортното училище.

Новата пътна връзка ще осигури пряк достъп между жилищните комплекси „Бузлуджа” и „Зона В” и пътен възел „Качица”, като ще подобри транспортното обслужване на близо 30 000 жители на града. Трасето ще започне от разклона на улица „Стоян Коледаров”, ще премине покрай газстанцията в района и ще продължи до кръговото кръстовище край Дома за възрастни хора „Венета Ботева”.

Широчината на уличното платно ще е 14 метра, а строително-монтажните работи включват: подготовка на пътната основа с площ 13 500 квадратни метра, изграждане на бюрдюри с обща дължина 1800 метра и на 4500 квадратни метра тротоари, цялостно преасфалтиране с полагане над 4300 тона асфалтова смес и още 9700 кв. метра износващ слой, монтиране на ново улично осветление. Инвестицията е за 1,8 милиона лева.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Със съдействието на МРРБ от „ВиК Йовковци“ ремонтираха 300 м от напорния водопровод за Свищов

Приключиха ремонтните дейности на участъка с най-голяма концентрация на брой аварии по напорния водопровод за гр. Свищов, при село Вардим.…

Затвори