Share

Отново почистват от наноси коритото на р. Белица

сряда, 1 Авг., 2018, 17:00ч.


IMG_7955

Участъци от речното корито на р. Белица отново ще бъдат почистени от наноси. Клони и стволове на дървета пак са заклещени под мостовете във великотърновското село Нацовци и Дебелец. Затова Община Велико Търново отново привлича специализирана строителна техника, която ще започне работа още утре сутрин.

Автокран работи по почистването на коритото на р. Белица и в понеделник, но днес реката е донесла още клони.

Комисия следи състоянието както на мостовете на територията на общината. Обходите ще продължат, докато метеорологичните условия не се стабилизират.

До 4 метра се е повишило нивото на р. Янтра в кв. „Чолаковци“ в 4,00 ч. тази сутрин, при критична стойност от 6,50 метра. Оттогава досега водата спада и в 16,00 ч. е отчетена стойност от 2,92 м.

0,76 метра е нивото на р. Белица в Килифарево при критична стойност 3,80 м. Пикът на повишаването е бил около 2,00 ч. през изминалата нощ, когато са отчетени 1,9 метра.

Чрез телеметричната система и съвременни сензорни устройства Община Велико Търново следи движението на водите на двете реки в реално време.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
21 язовира в областта се нуждаят от ремонт, при 8 от тях ремонтите са спешни

Промените в Закона за водите, касаещи управлението, стопанисването и безопасната експлоатация на язовирите, бяха обсъдени в Областна администрация – Велико…

Затвори