Share

Отлично представяне на лясковската Танцова школа в „Празник на танца” в морската столица

понеделник, 19 Ное., 2018, 10:57ч.


Балет 7 Балет2 Балет 1 Балет 3 Балет 4 Балет 5 Балет 6ХX юбилеен Национален конкурс „Празник на танца” се проведе в продължение на три дни в морската ни столица. Лясковските балерини отново обраха наградите в поредното си участие в престижен форум и заслужиха овациите на жури и публика. Фестивалът на танца във Варна се състоя на 16, 17, 18 ноември 2018 година в Двореца на културата и спорта. В зала „Конгресна” среща си дадоха деца и юноши от цялата страна – възпитаници на читалища, детски градини, общински детски комплекси и школи, частни студия, танцови клубове, професионални училища по танц и други.

Танцова школа „Ритъм” при лясковското читалище „Напредък-1870”, с ръководители Валя Атанасова и Мария Иванова, участва с представители в различните възрастови групи от 7 до 17-годишни балерини. Журито оценяваше изпълненията по критериите техника на изпълнение, композиция и хореография, както и сценично присъствие. В съревнованието публиката можеше да се наслади на класически балет, на съвременни и характерни танци.

Нашите най-малки балерини донесоха и първите отлични резултати – с „Детски танц” спечелиха престижното трето място. За изключителния си танц „Превръщане” лясковската школа грабна наградата за оригиналност. В групата на юношите нашите девойки прибавиха към наградите си Грамота за артистичност за класически танц и трето място в категория характерни танци за изпълнението на танца „Хоро”. Най-големите ни балерини зарадваха ръководителите си с първо място за „Испански танц” и трета позиция спечелиха с танца „Няма път назад”. С участието си ТШ „Ритъм” в двата поредни дни на 20-ти Национален конкурс „Празник на танца” гр. Варна, завоюва общо 6 купи, с което представи отлично лясковското читалище. Пътуването беше финансирано от културният календар на НЧ „Напредък – 1870” с  подкрепата на Община Лясковец, от ръководството НЧ „Напредък – 1870” и фирма „Евроинвест консулт” гр. Горна Оряховица.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Family Days Expo събра десетки изложители и стотици деца и родители във В. Търново

Велико Търново бе домакин на първото по рода си за региона изложение за родители и деца Family Days Expo, провело…

Затвори