Share

От 8 до 10 юни Горна Оряховица посреща гости за ХІІ-я Празник на горнооряховския суджук

понеделник, 4 юни, 2018, 15:46ч.


DSC_0738

С много музика, кулинарни демонстрации, игри, забавления и изненади ще бъде изпълнена програмата на ХІІ-я Празник на горнооряховския суджук, който тази година ще се проведе от 8 до 10 юни. Той се организира от Асоциацията на месопреработвателите в България, с финансовата подкрепа на Министерството на земеделието, храните и горите и ДФ „Земеделие“ и с активното участие на Община Горна Оряховица. В празника ще вземат участие фирмите “А. Р. Боби 03”, “Родопа – 96” и “Стефанов – Иван Стефанов”, единствени в страната имащи право да произвеждат горнооряховски суджук.

Всяка година Празникът събира все повече почитатели на местния деликатес не само от региона, а и от цялата страна. Горнооряховският суджук е първият български продукт, вписан в Европейския регистър на защитените наименования за произход и защитени географски указания. В Историческия музей се намира единствената в България експозиция „Горнооряховски суджук”, която разказва историята на този деликатес – запазена марка на града. Тя проследява развитието в производството на суджука от самото начало до днес.

Сцена на тридневните празнични изяви отново ще бъде парк „Градска градина”. Гостите на празника ще могат освен да опитат горнооряховски суджук, да се забавляват с много българска музика и да участват в различни кулинарни демонстрации и игри с награди. За участие в тридневната празнична програма Община Горна Оряховица е поканила оркестър „Елит фолк“, сестри Диневи, оркестър „Паскалев“, Поли Паскова и ансамбъл „Чинари, оркестър „Плам“, Пепи Христозова, Кичка Бодурова и квартет „Мистик“ и самодейни състави от общината.

Водещ ще бъде актьорът Ненчо Балабанов.

ПРОГРАМА

8 юни (петък)
15.00 ч. ХХІІ-ри Регионален преглед на старата градска песен “Божури”
18.30 ч. Фолклорен клуб “Балканика”
19.00 ч. Фолклорен концерт на оркестър “Елит фолк”
21.00 ч. Фолклорен концерт на сестри Диневи

9 юни (събота)
11.00 ч. Официално откриване на Празника на горнооряховския суджук
11.00 ч. – 18.00 ч. Празнична програма на самодейни състави от общината и гости. Кулинарни игри, викторини, награди. Водещ – Ненчо Балабанов.
18.00 ч. Фолклорен концерт на формация “Паскалеви – Пловдив”
20.00 ч. Поли Паскова, спектакъл “Молитва за България” с Ансамбъл “Чинари”

10 юни (неделя)
11.00 ч. Празнична програма на самодейни състави на общината и гости. Театрална постановка “Горнооряховски суджук – значим и прочут” по Чудомир. Кулинарни игри, викторини, награди.
17.00 ч. Фолклорен концерт на оркестър “Плам”
19.00 ч. Фолклорен концерт на Пепи Христозова
20.30 ч. Концерт на Кичка Бодурова и квартет “Мистик”
22.30 ч. Празнични илюминации

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Кметът Даниел Панов уважи тържественото заседание за 20-годишнината на Апелативния съд

Кметът на Велико Търново Даниел Панов уважи тържественото заседание по случай 20- годишнината от възстановяването и 140-годишината от създаването на…

Затвори