Share

От 28 януари БЧК започва раздаването на хранителни продукти на нуждаещи се от Община Горна Оряховица

петък, 4 Ян., 2019, 17:46ч.


b4k

От 28 януари Българският червен кръст започва раздаването на хранителни продукти на нуждаещи се от Община Горна Оряховица. Предоставянето на индивидуалните пакети е по оперативна програма, съфинансирана от ЕС.Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на БЧК. Всеки правоимащ ще получава съответните продукти срещу документ за самоличност и подпис. Право на подпомагане по програмата имат:

– лица и семейства, подпомагани с целева помощ за отопление (2016 г.– 2017 г.)

– майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година (м. юни 2018 г.)

– лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици в първи клас (за учебната 2017/2018)

– лица с трайни увреждания, с определено право на чужда помощ, които имат ниски лични доходи и получават месечна добавка за социална интеграция (м. юни 2018 г.)

– лица и семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане (м. юни 2018 г.)

– лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства за периода 01.01.2018 – 30.06.2018 г.

– лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ, въз основа на установеното индивидуално ниво на материално лишение за периода 01.01.2018 г.-30.06.2018 г.

Всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат по 24,070 кг от 16 вида хранителни продукти – спагети, говеждо в собствен сос, леща, захар, гювеч, зелен фасул, лютеница, грах, домати стерилизирани, говежди кюфтета в бял сос, риба херинга, пиле фрикасе, зрял боб, конфитюр, ориз, олио.

Правоимащите от Горна Оряховица ще могат да получат хранителните продукти от пункта на ул. „Никола Петров“ № 31 (ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“). За правоимащите от селищата на общината, пакетите ще бъдат доставени на място в населените места.

Раздаването на хранителните продукти ще продължи до 28 февруари.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Безплатен транспорт до “Паметниците” в Свищов за Йордановден

На 6 януари община Свищов организира безплатен транспорт до местността „Паметниците“, където ще се проведе традиционното хвърляне на богоявленския кръст…

Затвори