Share

Осъдиха двама измамници по схема “пари за пратка”

четвъртък, 15 сеп., 2016, 15:48ч.


download

 

Мъж и жена, които са извършили измама по схемата „пари за пратка“ са осъдени, след внесен в съда обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение с Районна прокуратура – Горна Оряховица.

Златка Д. /на 44 години/ и Паруш З. /на 47 години/ се  признаха  за виновни и са осъдени за в това, че на 29.01.2016 г. в гр.Г.Оряховица,  след като се сговорили предварително, с цел да набавят за себе си имотна облага, поддържали   заблуждение у жена от гр. Горна Оряховица, че трябва да заплати на куриер сумата от  2 000 лева за получаване на колетна пратка  от  синът й,  и с това причинили на пострадалата имотна вреда в размер на  2 000 лева.

На 29.01.2016 г. на жената  се обадил мъж, който се представил за сина й.  Казал й, че е по служба в Гърция и изпраща пратка с пари и документи, които тя трябва да получи  от жена на име Йорданка Христова, с която ще я свърже. По телефона  Йорданка Христова казала на пострадалата, че за да вземе пратката трябва да заплати 4000 лева, но пострадалата имала само 2 000 лева. След разговора синът  й казал да не затваря телефона си, тъй като нямало да може да я избере повторно. Пострадалата взела парите и според инструкцията отишла пред входа на детската градина, където я чакал мъж, който взел парите и дал кафяв пакет /съдържащ вафли /.

На двамата подсъдими  е наложено наказание от  една година „лишаване от свобода“, изпълнението на което на основание чл.66 ал.1 от НК е отложено с изпитателен срок от  три години.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
В с. Козловец откриха учебната година по нетрадиционен начин

В детската градина в село Козловец децата откриха учебната година по един нетрадиционен и много забавен за всички начин. Малчуганите,...

Затвори