Share

Wings of Dixie взриви великотърновци

петък, 17 Мар., 2017, 22:05ч.


IMG_20170317_192631

Прочутият по цял свят оркестър на Американските военновъздушни сили в Европа Wings of Dixie изнесе концерт за първи път пред великотърновци в петък вечер и взриви публиката. Музикалното събитие се проведе в залата на читалище “Надежда”, а входът за всички беше свободен.

“Концертът е изцяло по инициатива на Американското посолство в България. С подкрепата на Община Велико Търново той е част от предпразничната програма, посветена за Празника на града – 22 март”. Това каза пред Официалният сайт на Велико Търново Нелина Църова, директор на Дирекция “Култура и туризъм” в Община Велико Търново.

Музикантите покриха целият спектър от традиционната американска музика и забавляваха великотърновци час и половина. Те изпълниха най-популярните си песни, а на някои от парчетата публиката пееше с тях в един глас. Сред изпълненията им прозвучаха и такива от ранния период на традиционния джаз и блус, но бяха изпълнени и съвременни поп и рок парчета, а атмосферата в залата бе приповдигната. След всяка песен публиката правеше впечатляващи аплаузи, а музикантите благодариха на публиката от сърце.

IMG_20170317_192613

След най-интересните моменти се откроиха, слизането на изпълнителите от сцената сред публиката, a момченце на година и няколко месеца неволно стана част от Wings of Dixie. Малкият Тумур Атасьой бе взет на ръце от изпълнителите и той се докосна от близо до оркестъра на Американските ВВС.

Това бяха над 90 минути шоу и изпълнения на изключително високо ниво. Музиката на Wings of Dixie позволи на присъстващите да се докоснат до американския дух и да го запазят в сърцето си. В края на събитието бяха поднесени цветя от името на кмета на Велико Търново – инж. Даниел Панов и от името на читалище “Надежда”. Сред официалните гости бяха заместник-кмета на Община Велико Търново Снежана Данева-Иванова, Нелина Църова – директор на Дирекция “Култура и туризъм”, Иван Църов  – директор на Регионалния исторически музей в старата столица и др.

Ръководител на оркестъра е Ребека Колинс – кларинет, саксофон и вокали. В ансамбъла свирят Уил Макрей (тромпет и вокали), Алекс Никифоров (китара), Бен Хъби (тромбон, китара, вокали), Адам Портнър (бас), Кармен Емброски (вокали) и Лаура Пояр (ударни). Тонрежисьор е Тонрежисьор е Брайън Лумпкин.

Стефан НАНКИНОВ, снимки авторът

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Започна подготовка за монтиране на ново детско съоръжение в парка в „Картала“

Кметът Даниел Панов продължава да изпълнява свои ангажименти, поети пред родителите и обществеността на Велико Търново за осигуряване на удобни…

Затвори