Share

Опера, рок и Глория за есенния панаир на Павликени

вторник, 13 Сеп., 2016, 13:14ч.


img_2413
Летният театър вече ще носи името на Никола Гюзелев

Програмата си за есенния панаир представиха от Община Павликени, куп от събития ще отбележат богатата програма за празничните дни. Опера, рок и музика за народа, както и офроуд състезание са акцентите в програмата, обяви кметът на Павликени инж. Емануил Манолов. Събитията стартират на 15 септември и ще продължат до 24-и т.м., като завършват с концерт на фолк примата Глория.
Първия ден от 18:30 ч. е откриването на фотоизложбата от 8-ия международен дигитален фотосалон “Музика в обектива”.

16 септември ще бележи едно значимо събитие – Летният театър в града ще приеме името “Никола Гюзелев”. Световноизвестният бас е почетен гражданин на Павликени, инициативата за именуването е на кмета инж. Манолов и е гласувана от Общинския съвет, като е получила и одобрението от обществено обсъждане. За именуването на Летния театър и откриването на паметна плоча на Никола Гюзелев ще дойдат съпругата му Анна-Мария Гюзелева и видни деятели на операта. Вечерта предстои концерт с участието на възпитаници на самия Гюзелев.

Традиционното честване на Златни сватби е на 17 септември от 12 ч. в Ритуалната зала и е за двойките, оженили се през 1966 г. На 22-и т.м. в салона на читалището е премиерата на Любителския театрален колектив “Една калория нежност”. Следващият ден е отреден за любителите на рока. В “Павликени рок феста” ще участват Шеки бенд, Stenli Stefanov Project, групите “Мълния” (ВТ), “Изида”, “Noise”, Васко Кръпката и Подуене блус бенд.

За първи път ще има и Офроуд 4х4 състезание, което е на 24 септември в местността “Старото стрелбище”. Местността е била незаконно сметище, което е почистено и превърнато в трасе. В три класа ще е състезанието, съобщи председателят на клуба Никола Кузманов – “Прототип” (само с тръбни конструкции, ще участват 5 екипажа), “Модифициран” (джипове с модификации, 5 екипажа) и “Стандарт” (стандартни джипове с минимални подобрения, 12 екипажа). Не по-малко атрактивен ще бъде и клас “Дами”, където са записани пет екипажа. Участие са потвърдили най-добрите състезатели от страната, такса за участие няма, затова пък ще има награден фонд кеш и купи за победителите.

Безспорен интерес ще предизвика и концертът на Глория, с която в Павликени спазиха традицията (в предишните години последователно гостуваха Нелина, Галена и Ивана). Примата на поп-фолка ще събере почитателите си на 24 септември от 19 ч. на площад “Свобода”.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Седмицата на пожарна безопасност бе тържествено открита в Свищов

  Професионалният празник на огнеборците започна с химна на Република България, след което отец Христо с водосвет и молебен за…

Затвори