Share

Опера Пловдив представя хитовия си проект „Коса“ на крепостта Царевец

понеделник, 28 Авг., 2017, 09:45ч.


20994399_1735241569841757_6593173388055231313_n

След успеха на концерт-спектакъла „Исус Христос суперзвезда“, представен през 2016 година в летния музикален фестивал „Сцена на вековете”, тази година Опера Пловдив продължава традицията да гостува в старопрестолния град с обичани рок-класики, върнати за нов живот на сцената. Най-успешният мюзикъл в историята на жанра „Коса“ от Голт Макдермот, Джеръм Рагни и Джеймс Радо ще бъде представен като концерт-спектакъл с участието на хор, балет и оркестър на Опера Пловдив на 5-ти септември от 21,00 часа.

Незабравимите хитове от саундрака на култовия филм на Милош Форман и енергията на младите талантливи солисти ще се слеят, за да взиряват публиката на вековната сцена на крепостта Царевец.

В ролите на Клод Буковски, Бъргър, Улф, Шийла, Рони и цялата плеяда от любими герои от “Коса” публиката на Велико Търново ще види своята съгражданка Маги Джанаварова (Мюзик Айдъл), актьорите Радослав Владимиров (трупа “Терморитъм” към “Импро ха-ха”) и Стелиан Радев (номинации за Икар и Аскеер 2016 за изгряваща звезда), както и певците Радостин Василев (Игра на хорове в Шоуто на Слави), Едит Унджиян (вокал на Биг Бенд Пловдив), Мартин Костадинов (Voice Of Boys), Весела Делчева (Музикален театър) и познатата от клубната сцена Елена Сиракова. Диригент е Константин Добройков, а  постановъчния екип е в състав: режисьор – Георги Динев, хореограф – Анна Пампулова, художник костюми – Яна Дворецка, вокална подготовка – Яна Делирадева.

Любопитно е, че официален вдъхновител на проекта на Опера Пловдив е легендарният американски актьор Джон Савидж от филма на Милош Форман, който лично се срещна със солистите и пя заедно с тях на една сцена малко преди премиерата на концерт-спектакъла в Пловдив през пролетта.

Коса“ на Пловдивската опера провокира с нови актуални въпроси и препратки към бежанската криза и военните престъпления през XXI век.

Последното заглавие в афиша на II Летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“ 2017  е концерта „ФОНДАЦИЯТА в операта“, който ще е на 8 септември в Летния театър на Велико Търново.

„Сцена на вековете“ е най-дългогодишният и успешен културен проект на  Община Велико Търново. Музикалният форум е носител на престижния лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“ 2017-2018.

В тазгодишното издание на фестивала с десет спектакъла участват оперите от Бургас, Варна, Пловдив, Русе и Стара Загора и МДТ „Константин Кисимов“-Велико Търново.

Специално за публиката след всеки спектакъл се излъчва емблематичното за Велико Търново аудио-визуално шоу „Царевград Търнов – Звук и светлина“.

Билети за спектаклите се предлагат в мрежата на eventim.bg и в Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ № 5 във Велико Търново.

 

Още за „Сцена на вековете“ на  www.opera.velikotarnovo.info и https://www.facebook.com/opera.vt/?ref=bookmarks

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Празникът „Семейна курабийка” забавлява десетки великотърновски деца

Десетки деца от Велико Търново и родителите им се забавляваха по време на празника „Семейна курабийка”, провел се в последния…

Затвори