Share

Огнян Стоянов: „Първа задача, когато имаме червен кмет в Горна Оряховица – да преразгледа поръчките за сметосъбирането“

четвъртък, 14 Мар., 2019, 08:46ч.


ognyan-stoyanov-GO

„Като председател на БСП обявявам първата задача пред кандидата за кмет на Община Горна Оряховица – да се запознае подробно с проведените обществени поръчки за сметосъбирането на град Горна Оряховица и на 13 селища в общината и да го преразгледа в полза на всички жители“. Това обяви Огнян Стоянов при поредното събрание с градските партийни организации „Димитър Благоев“, „Елена Грънчарова“ и „Панайот Цвикев“. БСП беше единствената политическа сила в общината, която се противопостави сметосъбирането и сметоизвозването да се дават отново на частна фирма. „Това прави услугите по-скъпи, контролът е по-нисък и в крайна сметка жителите плащат повече за чистота, а не я получават“, аргументира се Стоянов. Предложението на БСП беше да се създаде общинско предприятие, което да изпълнява всички комунални дейности, включително и миенето на улиците, поддръжката на парковете и зелените площи и др. Настоящият общински кмет не се съгласи на такъв вариант. Не беше прието и предложението на БСП да бъдат попитани гражданите чрез местен референдум.

В крайна сметка Общината обяви три обществени поръчки – за удължаване на договора на настоящия изпълнител на дейността и отделни поръчки за град Горна Оряховица и за останалите населени места. Настоящият изпълнител обаче отказа да бъде продължен договора до приключване на процедурите. Вместо това обяви, че ще чисти безплатно и в крайна сметка спечели и двете поръчки. Срокът на действие на новите договори е пет години, което е опит да се „вържат ръцете“ на следващите управляващи да реализират друга политика в дейностите по чистота.

„Не казвам, че в поръчките има нещо незаконно. Те просто са скъпи и некачествени, а кметът няма силата да упражнява контрол върху тях“, поясни Стоянов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Публично обсъждане на отчета за изпълнението на Бюджет 2018 предстои във В. Търново

Публично обсъждане на отчета за касовото изпълнение на бюджета на Община Велико Търново към 31 декември 2018 година предстои в…

Затвори