Share

Одобриха проект на община Свищов за 4 млн. лева

сряда, 5 Дек., 2018, 21:24ч.


333

На заседание, проведено на 06.11.2018 г., с Протокол № 4/06.11.2018 г., Управителния съвет на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда одобри проект за БФП на община Свищов в размер на 4 млн. лв. Проектът „Закриване и рекултивация на депо за ТБО, община Свищов, м. Ненова шатра“ е от изключителна важност за Общината и е в съответствие с принципите за опазване на околната среда. УС на ПУДООС взе това решение за община Свищов, във връзка с представен проект за рекултивация на депо с прекратена експлоатация. Благодарение на своята активност и преодолените трудности във връзка с процедурата на ОВОС, община Свищов ще реализира пореден проект от голямо значение за района. Осигурените средствата ще бъдат използвани за изпълнение на техническата рекултивация на депото, а задължение на общината ще бъде финансирането на тригодишната биологична рекултивация.

Пред община Свищов предстои избор на фирма, която в най-кратки срокове да изпълни дейностите по проекта, свързани със закриване и рекултивация на сметището.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Обработват улиците във В. Търново срещу заледявания, снегопочистваща техника е в готовност и за нощните часове

Започна обработката на улиците във Велико Търново срещу заледявания. Към 17,00 ч. следобед валежите бяха от дъжд, а температурите -…

Затвори