Share

Общинското ръководство в Г. Оряховица поздрави самодейците в Деня на любителското художествено творчество

четвъртък, 1 Мар., 2018, 19:45ч.


DSC_1714

На 1 март по традиция в Художествена галерия „Недялко Каранешев” се събраха самодейци от Община Горна Оряховица. Така всяка година в Деня на любителското художествено творчество, местната власт засвидетелства уважението си към хората, приели за своя съдба популяризирането на българския талант във всичките му форми. На срещата присъстваха председатели и секретари на читалища, представители на Младежки дом, Общинска библиотека, Исторически музей, ръководители на танцови и певчески колективи. На традиционния прием присъстваха заместник – кметът Николай Георгиев, директорът на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности, здравеопазване и международни връзки” Милена Николова, общински съветници, представители на общинска администрация.Николай Георгиев връчи грамоти и цветя на председателите и секретарите на читалищата и на Младежкия дом. Те получиха и мартеници, изработени от деца от общината.

Специално уважение бе засвидетелствано на доайените в културните среди в Горна Оряховица – Петко Николов – фолклорист и Почетен гражданин на Горна Оряховица и основателят на театралната школа Атанас Бахчеванов.

„Вие с достойнство и творчески заряд изпълнявате основната си мисия да развивате и да обогатявате културния живот в населеното място, където осъществявате дейността си, съхранявайки обичаите и традициите на горнооряховския край и на българщината”, обърна се Николай Георгиев към читалищните дейци и гостите на традиционния прием. Заместник-кметът поздрави самодейците от името на кмета инж. Добромир Добрев и от свое име.

Настроени на присъстващите достави с изпълненията си младият Дани Стоянов, който е възпитаник на музикалния педагог Снежанка Бакьова.

За пореден път високото си нивото в приготвянето на празничния кетъринг доказаха възпитаниците на ПГХТ „Проф. Асен Златаров” с директор Катя Велкова.

1500 самодейци от 15 читалища и Младежки дом работят и творят в община Горна Оряховица. Те осъществяват разнообразна творческа дейност в сферата на изкуството и културата и внасят своя безспорен принос за обогатяването на духовния живот в региона. Всички самодейни колективи и състави са участвали активно през изминалата година в реализирането на публичните прояви в духовната сфера на Общината.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Потребителите на Центъра за лица с деменция в Овча могила зарадваха персонала със собственоръчно изработени мартеници

Потребителите на Центъра за пълнолетни лица с деменция в село Овча могила отпразнуваха 1-ви март. През последната седмица на месец…

Затвори