Share

Общинското ръководство на Г. Оряховица уважи честването на 144 г. от рождението на Буров в едноименната гимназия

сряда, 30 Ян., 2019, 13:41ч.


DSC_0608

Ръководството на Община Горна Оряховица уважи честването по повод 144 години от рождението на Атанас Буров в едноименната Професионална гимназия по лека промишленост и икономика. На празника присъстваха кметът инж. Добромир Добрев председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, заместник-кметът Йорданка Кушева, председателят на Постоянната комисия за младежта и спорта в Общинския съвет Димитър Николов, общински съветници, общественици. На честването за годишнината на известния български финансист, дипломат и политик присъстваха бившият директор на училището и почетен гражданин на Горна Оряховица Илия Стефанов, настоящият директор Георги Иванов, учители и ученици. Възпитаници на училището припомниха накратко мястото на Буров в българската история, като разказаха за живота и делото на видния горнооряховчанин.

До края на годината в Горна Оряховица ще бъде издигнат паметник на Буров, а предложението предстои да бъде гласувано от общинските съветници, каза пред присъстващите кметът инж. Добромир Добрев.

Пред единствения за сега паметник на Атанас Буров в Горна Оряховица, който се намира в двора на училището, бяха поднесени венци от името на ръководството на ПГЛПИ „Атанас Буров“, от Община Горна Оряховица и от политически партии.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Инж. Добрев се срещна със състезателите на ХК “Локомотив”, за втора година завоювали Купата на България

Кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев посрещна днес състезателите от ХК „Локомотив“, които за втора поредна година завоюваха…

Затвори