Share

Общинският щаб в Павликени прие забрана за местните сборове в селата

петък, 20 Ное., 2020, 14:40ч.


IMG_20201119_140917

Забранява се разполагането на маси, павилиони, атракциони и др. подобни на територията на населените места, в които се провеждат традиционните есенни събори. Това реши на последното си заседание Общинският кризисен щаб за превенция на разпространението на заболяването коронавирус СOVID-19 при община Павликени.

Щабът разгледа актуалната епидемична обстановка и изпълнението на мерките в общината. Във връзка с предстоящите в пет населени места -– Недан, Върбовка, Росица, Паскалевец и Лесичери,  местни празници щабът излезе с решение и призив към жителите да ограничат семейните тържества и гостуванията в тези дни, както и е забранено организирането на публични прояви и базари.

Със заповед на кмета на общината считано от 19.11.2020 год. до 30.11.2020 г. се преустановява провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикалното изкуство) на територията на Община Павликени.

Забраняват се честванията на годишнини и тържества в сградите на пенсионерските клубове и в клубовете на хората с увреждания на територията на общината.

На всички пазари, тържища, базари и изложения на открито и закрито се създава организация за еднопосочно движение и осигуряване на дистанция от 1,5 м. между посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.

Забранява се разполагането на маси, павилиони, атракциони и др. подобни на територията на населените места, в които се провеждат традиционните есенни събори.

Преустановяват се тренировъчната дейност за всички колективни и индивидуални спортни занимания в спортна зала “Йордан Петров – Графа” в град Павликени. Изключение се допуска по отношение на плувния басейн при спазване на всички противоепидмични мерки. Там продължават да се изпълняват всички мерки за безопасност. Дезинфекция се извършва минимум 4 пъти дневно на всички контактни повърхности. В съблекалните не се позволява използването на шкафчета, които са в непосредствена близост едно до друго и се ограничава броят на посетителите, които използват съблекалните като не се допуска струпване на хора.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автодиагностика във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Ковидът продължава да взима жертви – 34-годишен мъж и още петима за деня!

Коронавирусът продължава да взима жертви във Велико Търново и областта - на все по-млади хора. Сред починалите шестима души вчера...

Затвори