Share

Общинските съветници от БСП питат: „Платиха ли си ГЕРБ за реклама по спирките в Горна Оряховица?“

понеделник, 20 Мар., 2017, 12:22ч.


bsp-mishena

Общинските съветници от БСП внесоха питане до кмета на Община Горна Оряховица: „Платиха ли си ГЕРБ за реклама по спирките в Горна Оряховица?“.

Градоначалникът ще трябва да отговори на следващата редовна сесия на Общинския съвет дали от ГЕРБ са сключили договор с Общината за ползване на автобусните спирки. „Свидетели сме как в рамките на предизборната кампания за парламентарни избори 2017г. общинските съоръжения – спирки на градския транспорт се използват единствено за агитация на Политическа партия „ГЕРБ““, подчертават в питането си общинските съветници.

Те настояват за информация какъв е размерът на средствата, заплатени от наемателя на съоръженията към наемодателя в лицето на Община Горна Оряховица? Има ли проведена процедура по избор на наемател и сключен договор за ползване на съоръженията? Има ли подадени искания от други политически сили за използване на съоръженията? Има ли издадени откази във връзка с постъпили подобни искания?

„Доброто стопанисване на общинската собственост и спазването на общинските наредби би трябвало да е основен принцип на кмета на Общината като добър стопанин. Надяваме се да не станем свидетели на заобикаляне на общинската наредба в тази връзка и Общината да има приход от използването на нейната собственост“, подчерта мотивите за внасянето на питането общинският съветник и председател на БСП в Горна Оряховица Огнян Стоянов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Явор Божанков гостува в „Кухната на Иван Звездев“

Кандидатът за народен представител от „БСП за България“ Явор Божанков гостува в кухнята на Иван Звездев. В края на миналата…

Затвори