Share

Общината стартира предоставянето на услуги по проект “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания”

петък, 1 Ное., 2019, 17:39ч.


IMG_6717-1

От днес успешно стартира предоставянето на мобилни интегрирани здравно-социални услуги по Проект “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Велико Търново”.

За реализиране на дейностите по проекта, 23 души на длъжност „Домашен санитар“ подписаха трудови договори, след успешно преминато 5-дневно въвеждащо обучение. От тях 22 са назначени на 8-часов работен ден, а един на 4-часов работен ден. За предоставяне на психологическо консултиране от 01.11.2019 г. е назначен един човек на 8-часов работен ден на длъжност „Психолог“.

Домашните санитари предоставят патронажни грижи на 145 лица с увреждания и възрастни хора с ограничения или невъзможност за самообслужване. Дейностите по проекта са насочени предимно към жителите на малките, отдалечени и труднодостъпни населени места на територията на общината.

Патронажна грижа се предоставя в 15 населени места от Община Велико Търново, а потребителите получават здраво-социални услуги до 2 часа на ден. Потребителите не заплащат потребителска такса за предоставяните услуги.

 

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Велико Търново се гордее със своите 37 нови млади учители

На първи ноември, денят, в който Отечеството почита паметта и приносите на народните будители за нашата българска идентичност, Община Велико…

Затвори