Share

Общината кани всички за обсъждане на проблема с безстопанствените кучета

вторник, 18 Февр., 2020, 10:27ч.


Община Велико Търново организира разширена работна среща по темата за овладяване на популацията на безстопанствени кучета. Дискусията е за граждани, институции и неправителствени организации и ще се проведе на 20 февруари от 10,00 ч. Мястото на срещата е Нова зала, етаж 3 на Община Велико Търново.

Във връзка с изпълнение на Националната програма за овладяване на популацията безстопанствените кучета и според разпоредбите на Закона за защита на животните, Великотърновски общински съвет предстои да приеме актуализация на Общинската програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета, както и план за действие към нея. По време на работната срещата граждани, институции и всички заинтересовани страни ще могат да представят своите становища, относно проекта на Общинската програма за овладяване на безстопанствените кучета за периода 2020-2024 г.

Ще бъдат обсъдени и възможностите за съдействие между структурите на Областна дирекция на МВР, Областна дирекция за безопасност на храните, Районна прокуратура, неправителствените организации и гражданите.

Проектът на програмата е публикуван на сайта на Община Велико Търново:
https://www.veliko-tarnovo.bg/media//filer/2020/02/12/proekt-programa-dogs.pdf

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Поредната приемна на народния представител от ПП ГЕРБ Станислав Стоянов се проведе в Павликени

Десетки въпроси от обществен и частно-битов характер поставиха жители на Павликени пред народния представител от ГЕРБ Станислав Стоянов, по време…

Затвори