Share

Община Велико Търново подпомага Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“

сряда, 4 Дек., 2019, 16:04ч.


obshtinavt

Близо два пъти повече са учениците спрямо миналата учебна година

Община Велико Търново ще дофинансира дейността на Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“. 38 000 лева допълнително ще получи училището към делегирания бюджет за 2019 година, а подпомагането се налага заради по-малкия брой ученици. Предложението на кмета Даниел Панов и общинската администрация бе одобрено по време на днешната сесия на Общинския съвет.

За първи през последните седем години учениците в най-старата великотърновска гимназия се увеличават почти двойно. За учебната 2018-2019 година те са били 42-а, разпределени в пет паралелки. В настоящата учебна година възпитаниците вече са 70 и са сформирани шест класа. Положителна оценка по време на заседанието на местния парламент получи и ръководството на гимназията начело с директора Павлин Витанов.

В началото на годината Общината отпусна близо 11 000 лева на Хуманитарна гимназия за оборудване на специализиран кабинет по журналистика.

Новият тренировъчен терен за футбол във Велико Търново ще носи името на футболната легенда Трифон Иванов, реши местният парламент, одобрявайки предложението на инициативен комитет.
Положително бе и решението за освобождаване на учениците на Спортно училище „Георги Живков“ от таксите за ползването на общежитие. Добрата практика бе въведена от Даниел Панов и екипът му още от възстановяването на учебната институция преди седем години и е сред факторите за привличане на ученици от цяла България.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Новият футболен терен вече носи името “Трифон Иванов”

Новият терен до Спортното училище “Георги Живков”, който може да прерасне във футболен комплекс, официално прие името “Трифон Иванов”. На...

Затвори