Share

Община В. Търново продължава за подкрепя благотворителните инициативи за неонатологията

вторник, 18 Авг., 2015, 17:30ч.


pic1

 

Община Велико Търново продължава да подкрепя благотворителните инициативи за отделението по неонатология в Многопрофилната областна болница „Д-р Стефан Черкезов”. Резултатите вече са налице – днес в здравното заведение бе представен нов и съвременен ехограф, а участие в кратката церемония взе заместник-кметът по културата, образованието и социалните дейности Ганчо Карабаджаков.

Мобилната апаратура бе закупена в резултат на благотворителна кампания, инициирана от родители и от сдружение „Възможности”, с подкрепата на хуманитарната организация „Българо-американско общество”. Ехографът дава възможност за ранна диагностика и откриване на заболявания.

Дарителската акция „Жълти стотинки” продължава, а още преди време Община Велико Търново постави благотворителни касички в училищата и детските градини. В тях се събират средства, които ще послужат за монтирането на под от ламинат в неонатологията, както и за закупуването на нов кувиоз за нуждите на отделението.

pic2

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Блъснаха жена на пешеходна пътека

Двама пешеходци пострадаха при пътни инциденти в гр. Горна Оряховица. Около 15.00 ч. вчера на площад „Г. Измирлиев“ в гр.…

Затвори