Share

Община В. Търново подготвя документи, с които иска за стопанисване и управление Трапезица, Никополис ад Иструм и църквата „Свети Георги”

вторник, 22 Ян., 2013, 14:16ч.


Община Велико Търново подготвя и комплектова необходимите документи до Министерство на културата, с които заявява искането и готовността си да получи за стопанисване и ползване за срок от 10 години хълма Трапезица, църквата „Свети Георги” в село Арбанаси и археологическия резерват Никополис ад Иструм.

След приключване на проектите, които в момента се реализират в „Св. Георги” и Никополис ад Иструм ще бъде внесено предложение във Великотърновски общински съвет за решение, което ще бъде изпратено до Министерство на културата. С това решение обектите ще бъдат поискани за стопанисване и управление от общината.

След като през 2012 година Община Велико Търново получи с решение на Министерски съвет правото за стопанисване и управление за 10 години на църквата „Свети 40 мъченици” процесът по изготвяне на документи и заявяване на желанието да бъдат предоставени и други обекти от културно- историческото наследство от национално значение продължава.

Този процес е важна част от управленската програма на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов за опазване на културно-историческото наследство и превръщането му в част от туристическата индустрия.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Измъкнаха 206 декара от 90-годишен софиянец

Брилянтна схема за измама е приложил 28-годишен горнооряховец, като успял да се сдобие с 206 декара чужди земеделски земи чрез…

Затвори