Share

Община В. Търново и Висше училище за агробизнес ще си сътрудничат

понеделник, 16 май, 2016, 17:30ч.


KR

Кметът Даниел Панов проведе работна среща с ректора проф. Димитър Димитров и бизнеса от региона

Община Велико Търново и Висше училище за агробизнес и развитие на регионите /гр. Пловдив/ ще си сътрудничат за насърчаване на професионалното образование и обучението на кадри за нуждите на бизнеса. Кметът на старопрестолния град Даниел Панов и ректорът на университета /ВУАРР/ проф. Димитър Димитров подписаха партньорско споразумение. Двустранните отношения ще насърчат връзката между средното, висшето образование и пазара на труда.

Даниел Панов и проф. Димитър Димитров се срещнаха с близо 30 предприемачи от сферата на хранително-вкусовата промишленост. Работната среща бе свързана с актуалното състояние на пазара на труда и нуждата от подготвени кадри за сладкарството, хлебо-, млеко- и месопроизводството, производството на вино и пиво.

Бизнесът горещо приветства идеята на кмета Даниел Панов за подобен тип партньорство в полза на професионалното образование и отговаряне на потребностите от кадри. Още от новата учебна година в Професионалната гимназия по туризъм ще бъде създадена паралелка по хлебопроизводство. Предприемачите от бранша изразиха активна съпричастност с предоставяне на производствените си бази, лаборатории и помещения за практическа работа на учениците и студентите.

Партньорството предвижда още Община Велико Търново и ВУАРР да работят по програми за обучение и квалификация, за развитието на технологични центрове и паркове и реализация на проекти. Вече 15 години Висше училище за агробизнес и развитие на регионите /гр. Пловдив/ има филиал във Велико Търново, в който се обучават кадри в различни професионални направления.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Откриват кабинет за интерактивно обучение във ВТУ

На 18 май 2016 г. от 11,00 ч. в Стопанския факултет на Великотърновския университет ще се състои официално откриване на...

Затвори