Share

Община Свищов взе участие в XIII-то туристическо изложение “Уикенд туризъм”

понеделник, 15 май, 2017, 15:52ч.


20170511_113819

От 11 до 13 май, в град Русе се проведе за тринадесета поредна година туристическото изложение „Уикенд туризъм“. Община Свищов отново имаше свой щанд в Доходното здание и представи по достоен начин своите културни и исторически забележителности. Основен акцент в представянето бе честването на 140 годишнината от Освобождението на Свищов и плануваната за 25 юни възстановка на събитията от преди 140 години. Сериозно бяха популяризирани и Фестивалът на античното наследство „Орел на Дунава”, който ще се проведе от 2 до 4 юни в Свищов, както и Фолклорният фестивал в село Царевец, който от 3 до 6 август ще радва жителите и гостите на града за седми пореден път. На изложението бе предоставена полезна информация за Свищовското съкровище, както и богатото културно наследство на Исторически музей – Свищов, където се намира и постоянната експозиция на съкровището. Благодарение на предоставените рекламни материали от „Винарна Свищов“, Общината бе представена и като място с потенциал за винен туризъм.

В рамките на изложението представители на Общината взеха участие в дискусия, организирана от Министерството на туризма, на тема: „Туристически район Дунав – учредяване и възможности за развитие“. Дискусията касаеше туристическото райониране на страната на 9 разпознаваеми /брандирани/ района и укрепването им чрез учредяване на организации, занимаващи се с рекламиране и маркетиране на районите. По повод изложението, бяха отправени покани към хотелиерите и ресторантьорите в Свищов да предоставят свои материали, с които да бъдат рекламирани на събитието. Дирекция „Култура и културно наследство” благодари на всички, които се включиха в общата кауза и заедно представихме община Свищов като предпочитана туристическа дестинация!

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Първата си приемна за жители на В. Търново проведе народният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова

Първата приемна на народния представител от ГЕРБ – В. Търново Станислава Стоянова се състоя в старата столица. Така депутатът сложи…

Затвори