Share

Община Свищов взе участие в Международното изложение „Културен туризъм“ 2017

понеделник, 10 Апр., 2017, 08:21ч.


3
Фестивалът „Фолклорен извор“ спечели трето място в конкурса на ИНИ – Новация България ООД, за развитие на културния туризъм в селските райони

Изложението се проведе от 6 до 8 април в старата столица, като в него за 14-ти път взеха участие представители от цял свят. На откриването във Велико Търново присъства и служебният министър на туризма Стела Балтова, която след официалната част направи обиколка край щандовете на изложителите. Щандът на община Свищов бе единият, който направи впечатление на г-жа Балтова и тя приветства многообразието в изложените неща на него.

Представителите на общината я запознаха с програмата за честванията по повод 140 годишнината от Освобождението на Свищов и отправиха покана за събитието, което беше акцентът в представянето на Свищов. В трите дни на международното изложение общините представиха най-добрите си дестинации, забележителности, културно-исторически ценности, археологически паметници, културни събития и фестивали.

2

Община Свищов спечели трето място с представянето на Националния фолклорен фестивал „Фолклорен извор“ в конкурса на ИНИ – Новация България ООД, за развитие на културния туризъм в селските райони. Фестивалът впечатли журито с високото си ниво по отношение на организация и оценка на участниците, както и индивидуалния подход от страна на организаторите към всички групи певци и танцьори – представящи многообразието на българския фолклор.

Подготовката и реализацията, свързани с участието в 14-то издание на „Културен туризъм“ Велико Търново 2017, се извършва от дирекция „Култура и културно наследство“ при Община Свищов. Участието в подобни форуми е от изключителна важност за общината. Популяризирането на нейните забележителности, културни събития и фестивали, като „Орел на Дунава“ и „Фолклорен извор“, спомагат развитието на местния туризъм, създават полезни контакти в тази насока и засилват интереса на туристите към Свищов и неговите културно-исторически богатства.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
“Бритос” с нов златен медал от световна класация за качество

Биpa "Бpитoc" cпeчeли нoв злaтeн мeдaл oт cвeтoвнaтa клacaция зa кaчecтвo 2017 World Quality Selections нa инcтитyтa Monde Selection („Мoнд…

Затвори