Share

Община Свищов взе участие в Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ 2016

вторник, 19 апр., 2016, 18:20ч.


20160414_120317

Изложението се проведе от 14 до 16 април във Велико Търново. Акцент в представянето на Свищов бяха две от най-мащабните културни събития на територията на общината, а именно Фестивал на античното наследство „Орел на Дунава“ и Национален фолклорен фестивал „Фолклорен извор“. На свищовския щанд бяха изложени продукти на едни от най-големите производители в общината като „Винарна Свищов“,  „Слънчо“ АД, „Биляна-Мес“ ЕООД – с. Българско Сливово и „Томика – Метал” АД. Установено беше, че представените фирми са добре познати и заслужено са сред най-предпочитаните, и лидери на пазара. Свищовският щанд представи общината като привлекателна туристическа дестинация, която  се гордее с богато историческо минало и паметници на културата, наякой от които с национално значение. За всички привърженици на туризма сред природата беше представен Природен парк „Персина“, който е едно от най-красивите природни богатства на България, разположен на територията на общините Никопол, Белене и Свищов. Представители на Съвета по туризъм – Свищов, преобразени като римски легионери, допринесоха за атрактивното представяне на Общината в деня на откриването. Подготовката и реализацията свързани с участието в 13-то издание на „Културен туризъм“ Велико Търново 2016 се извърши под ръководството на Росен Маринов – директор дирекция „Култура и културно наследство“, при Община Свищов.

Това участие е заявка за развитие на културния туризъм и превръщането на Свищов в предпочитана туристическа дестинация. Създаването на полезни контакти в тази насока е от изключителна важност за популяризиране на общината и нейните забележителности.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Хепънинг в парка зарадва потребители на социални услуги във Велико Търново

Над 50 великотърновци се забавляваха с помощта на студенти Хепънинг в парка зарадва потребители на социалните услуги, които се предлагат...

Затвори