Share

Община Свищов – сред първите одобрени за финансиране

четвъртък, 16 май, 2019, 12:59ч.


svi

На 15 май 2019 г. Европейската комисия обяви резултатите от проведения втори конкурс по инициативата WiFi4EU. От подадени 117 заявки от български общини, 63 от тях са одобрени за получаване на финансиране в размер на общо 945 000 евро.

Сред успешно участвалите в конкурса е и Община Свищов, която подаде своето заявление в първата секунда от отваряне на портала. По този начин тя се нарежда сред първите одобрени за финансиране общини, като принципа на участие бе „пръв кандидатствал – пръв спечелил“. В този конкурс близо 98% от ваучерите са спечелени още в първите 60 секунди от отварянето на портала, което доказва, че Община Свищов е активна и използва всички възможности за привличане на средства от европейски и национални програми за финансиране.

Със спечеления ваучер на стойност 15 000 €, Европейската комисия ще осигури за община Свищов средства за изграждане на зона за безплатен достъп на желаещите граждани до интернет.
Срокът за реализация е 18 месеца, като процедурата за изграждането на интернет зоната ще стартира скоро и ще обхване ключови места от града.

Целта на WiFi4EU е не само да има свързаност на отделните хора, но и да помогне за културния и исторически обмен на информация. Всички регистрирани общини в платформата ще станат част от една общност и ще могат да се свържат с останалите участници в проекта. Голямата цел на ЕС е чрез подобряването на интернет връзката да стимулира услуги като електронно правителство, електронно здравеопазване, онлайн банкиране, видео обаждания.

С удовлетворение и гордост можем да заявим, че Община Свищов за пореден път се нарежда сред големите български общини като Столична община, Бургас, Добрич, Стара Загора, Силистра и други при реализацията на своите проекти.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Корнелия Нинова, председател на БСП: „Възстановяване на България – започваме от производството!“

Първата социална стъпка е преизчисляване на всички пенсии "Нека идем до всеки, който се страхува от управляващите и му дадем кураж.…

Затвори