Share

Община Свищов ще си сътрудничи по няколко проекта с 5 населени места от област Телеорман

четвъртък, 4 Февр., 2016, 15:32ч.


22.
След като през януари представители на Свищов, водени от кмета Генчо Генчев посетиха Телеорман, преди ден на работно посещение тук пристигна румънска делегация. С това на практика започна конкретна работа по проектите, които са на обща стойност 3 млн.евро и касаят сферите на образованието и здравеопазването.

Предвижда се рехабилитация на сградите и нова апаратура за свищовската болница и здравните служби в селата Овча Могила и Алеково. Румънските гости, заедно с кмета Генчо Генчев, зам.-кмета Мирослав Ангелов и директора на дирекция „АПОУПЕВ“  Стоян Парашкевов посетиха трите лечебни заведения, където направиха оглед на обектите.

По-късно в Гербовата зала на Община Свищов, гостите се срещнаха и с кметовете на селата Ореш и Морава, както и с директора на училището в село Морава. На срещата се обсъдиха проектите, които са в сферата на образованието и касаят училищата в съответните населени места.

Те са насочени към дейности, свързани с извънкласни занимания и включват ремонт на класни стаи, кабинети, и съвременно оборудване  за съответните занимания. Извънкласните занимания ще бъдат  свързани с изучаване на различни танци, обичаи, социална интеграция и изкуство, както и изучаване на езици.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Разяснителна кампания на Министерството на земеделието и храните се проведе в Свищов

Директорът на Областната дирекция „Земеделие” г-жа Йорданка Стефанова, заедно с началникът на Общинска служба по земеделие в гр.Свищов Емел Павлоолу…

Затвори