Share

Община Свищов ще се включи в доброволческата кампания „Да изчистим България заедно”

понеделник, 16 май, 2016, 15:53ч.


svi

На 4 юни предстои най-мащабната доброволческа акция в България – „Да изчистим България заедно”. Датата не е избрана случайно, тя е продиктувана от желанието да посрещнем Световния ден на околната среда – 5 юни в по-чиста България. Искрено се надяваме и тази година жителите на община Свищов да са сред най-активните в доброволческата акция. Информирани са жителите, че могат да се организират и да се включат в общото почистване на общината, като почистят района около своето местоживеене.

Първата и най-важна стъпка е, да вземете решение за участие в почистването. След това е необходимо в срок до 1 юни да заявите в Общината желание да се включите в инициативата, като посочите лице за контакт, както и да предоставите информация за брой участници в мероприятието и район, който ще почиствате. Във връзка с акцията, община Свищов е подготвила прецизна организация, като в определени райони ще има представители на общинската администрация, със задача да координират групите доброволци по почистването, а в други райони служителите на Общината ще се включат активно в самото почистване.

Ще бъдат осигурени чували за смет и ръкавици за всички включили се доброволци, както и техника за извозване на отпадъците.
Официални покани са отправени към кметствата, училищата и детските градини в община Свищов. Искрено се надяваме, заедно да направим община Свищов по-чисто и приветливо място за живеене. Това е нашият дом, нека се погрижим за него!

За контакти с общинската администрация по въпросите за кампанията „Да изчистим България заедно“ може да се обръщате към:
г-жа Анелия Димитрова – тел. 0631/68 117; 0885939988
г-н Стоян Парашкевов – тел. 0631/ 68 144; 0886431142
г-жа Полин Чернева – тел. 0631/ 68 112

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Спечели морска ваканция с Mall Велико Търново!

От 16 до 22 май с покупките в Mall Велико Търново можеш да спечелиш ол инклузив уикенд за двама на...

Затвори