Share

Община Свищов ще осигури заетост на 18 човека по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”

четвъртък, 8 Дек., 2016, 15:57ч.


obshtina_svishtov_rg1x_large

Във връзка с отворена схема “Обучения и заетост за младите хора” – Етап 2 и схема „Обучение и заетост“, финансирани по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” Община Свищов заяви в ДБТ – гр.Свищов желание за участие в схемите, както следва:

  • По схема “Обучения и заетост за младите хора” – Етап 2  – за разкриване на 8 работни места;
  • По схема „Обучение и заетост“ – за разкриване на 10 работни места.

По схема “Обучения и заетост за младите хора” – Етап 2  ще бъдат наети в началото на годината 8 безработни лица на възраст до 29 г. Освен, че трябва да са на възраст под 29 години, те трябва да отговарят на един от следните два критерия: Да са с основно или по-ниско образование и да са с регистрация в ДБТ от 12 и повече месеца. Тяхната заетост ще е в продължение на 6 месеца и ще упражняват по една от следните три професии: общ работник, технически организатор и регистратор. Основното месечно възнаграждение ще е в размер на 420 лв., а за наетите лица ще отговарят 3 броя наставници.

По схема „Обучение и заетост“ ще бъдат разкрити 10 работни места за неактивни и безработни лица на възраст над 29 г., регистрирани в дирекции „Бюро по труда”, които отговарят на някоя от следните приоритетни групи: лица с основно или по-ниско образование; продължително безработни с регистрация в ДБТ от 12 и повече месеца; безработни на възраст над 54 г. Те ще бъдат назначени като общи работници или работници поддръжка на пътища, за период от 12 месеца, с основно месечно възнаграждение от 420 лв.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Роди се бебе № 1000 в МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов”

Малкият Ясен е бебе номер 1000, което се роди в ОАГ на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов” във Велико Търново, с…

Затвори