Share

Община Свищов се включи в четири процедури за осигуряване заетост на до 13 безработни лица

четвъртък, 11 Окт., 2018, 14:55ч.


sabornata-carkva-svishtov

Във връзка със стартиралите процедури за подбор и наемане на безработни лица, община Свищов успешно подаде четири заявки, по следните процедури:  „Обучения и заетост“, „Обучения и заетост за младите хора“, „Старт на кариерата“ и „Нова възможност за младежка заетост“.

Две от процедурите са насочени към безработни лица с трайни увреждания и намалена работоспособност, които са следните: „Обучения и заетост“ , която е за лица на възраст над 29 години и „Обучения и заетост за младите хора“, която е за лица до 29 години. И по двете процедури, заетостта ще е с продължителност 24 месеца. Общината е подала заявка за наемането на общо 6 лица.

„Старт на кариерата“ и „Нова възможност за младежка заетост“ ще осигурят заетост за общо 7 лица, младежи на възраст до 29 години. По тези схеми, ще бъде осигурена заетост съответно за 9 и 6 месеца.

Желаещите да се включат в процедурата за подбор задължително трябва да са регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“ – град Свищов.

След приключване на процедурата по подбор на лицата, същите ще бъдат наети по трудов договор.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Община Свищов с индивидуална презентация на срещата на местните лидери Китай – Централна и Източна Европа „16+1“

Община Свищов, като номинирана от Министерството на икономиката, Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС и Национално сдружение на…

Затвори