Share

Община Свищов привлече първия чуждестранен инвеститор в крайдунавския град

понеделник, 22 Авг., 2016, 16:18ч.


IMG_20160822_105048

Мощен немски инвеститор избра Свищов за място на една от производствените си бази. След като през юли между Община Свищов и немския инвеститор беше подписан меморандум за инвестиционно сътрудничество и развитие на инвестиционния и икономически климат, месец по-късно водещата немска фирма в производството на продукти за медицинска грижа изрази своето намерение да инвестира в Свищов. Фирмата е утвърдена в производството на иновативни специални продукти за ежедневна употреба и медицински грижи. В своето инвестиционно предложение те заявяват, че в перспектива ще осигурят заетост от 30 – 50 човека на пълен работен ден. Инвестиционното намерение и разполагането на производствената база може да се реализира за срок от няколко месеца, след което производственият цикъл може да стартира. За производството се използват съвременни, безотпадни технологии и не се очаква генерирането на отпадъци. Производственият цикъл е „затворен” и щадящ околното среда. Кметът на Общината Генчо Генчев се ангажира с пълно съдействие от страна на общинска администрация и оказване на помощ при предстоящите процедури и действия във връзка с успешното реализиране на това инвестиционно намерение.

В меморандума двете страни се споразумяват да насърчават, подпомагат и улесняват икономическото сътрудничество, проучване и разработване на инвестиционни проекти и намерения. Освен инвестицията, която е показател за възвръщане на доверието към Община Свищов, двете страни се ангажират с насърчаване на търговското и инвестиционно сътрудничество, обсъждане и проучване на възможностите за развитие на национални, регионални и международни партньорства в различни области на икономическия живот, публичните политики, икономика, политика и туризъм.

С реализирането на този инвеститорски проект Община Свищов ще направи една дългоочаквана крачка към своето развитие и възвръщане на доверието от страна на инвеститорите. Засилването на инвеститорския интерес към Свищов като транспортен, икономически, културен и туристически център е един от основните приоритети, върху които ръководството на Общината работи неуморно и ето, че първите резултати не закъсняват.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Ротаракт клуб – В. Търново откри къща за рехабилитация на деца

Ротаракт клуб Велико Търново откри къща за рехабилитация на деца от SOS селището в гр. Трявна. Къщата е ремонтирана в…

Затвори